Jesaja 54 (NBV), een lied van hoop. By Fabian Massa.

Vertaald uit het Spaans naar het Nederlands met Google Vertalen.


54 "Gij, onvruchtbare vrouw die nog nooit is bevallen,
Kreten van vreugde!
Gij, die nooit weeën,
Barst uit in gezang en gejuich van vreugde!
Omdat meer kinderen dan de gehuwde
de desolate
Zegt de HERE.
2 Vergroot de plaats voor je tent,
en uit de gordijnen van uw woning.
Beperk jezelf niet!
Verleng uw kabels en het versterken van uw inzet.
3 Voor links naar rechts en je zal verspreiden;
uw nakomelingen uitgezet naties,
en zal mensen de verwoeste steden.


In deze passage de Heer spreekt tot Jeruzalem, die hij vergelijkt met een onvruchtbare vrouw. U kunt de passage te bestuderen vanuit verschillende hoeken, dat is de rijkdom van het Woord! Maar deze keer wil ik ingaan op een aantal basisbegrippen.

In bijbelse tijden werd onvruchtbaarheid gezien als een gebrek aan Gods gunst, als "woede van de Hemel." Een onvruchtbare vrouw zou kunnen worden afgewezen door haar man en werd geplaagd en overtreding (1 Sam. 1.7, Lc. 1,36). In die dagen was er niets wat ze kon een onvruchtbare vrouw in krachten doen om hun situatie te veranderen. Dus nemen we de passage als leren hoe op te treden tegen het onmogelijke, in situaties waarin we machteloos, je hoeft geen fruit (steriliteit), waar we geen kans om iets te doen voor onze strijdkrachten.

Maar God zegt: Je kunt niet de vrucht je hunkert, je bent niet in staat om alles te bereiken, moet je nooit de vreugde van het zien van uw inspanningen met succes bekroond, gederfde natuurlijke werkelijkheid (wat echt is en niet te ontkennen) als enige mogelijkheid. God leert ons om "te verbreden onze geest, om de mogelijkheden te onderzoeken van onze beperkingen, maar van het bovennatuurlijke tot het Koninkrijk. God zegt ons: ... uit de gordijnen van je kamer: laat uw fantasie de vrije loop, dromen van een andere werkelijkheid, zich verheugen in die droom, het beste van hopen, want God heeft ons aan Hem gelijk (Gen. 1,26), met de mogelijkheid om te dromen en om dingen die niet te zijn (Rom. 4.17) "noemen!

God vertelt ons ook niet te beperken, maar om te werken aan onze sterke punten (palen) te versterken, terwijl we vrij zijn om een ​​beetje verder onze kansen (het verlengen van de snaren) dromen.

God is onze Vader, en wil horen onze dromen. Bidden is gewoon de Koninkrijkszaal in en praat met Hem Vertel uw onmogelijk confíale uw angst, suggereren je dromen. Hij zal werken, de mal en je de verbeterde rendement.

Verblijdt u in uw dromen, omdat daarin de hoop, vertrouwen ligt in Hem en Hij wil.

fabianmassa2013@gmail.com

Comentarios

Entradas populares de este blog

NEWS. Второй зверь. By Fabian Massa.

Reflexión. La parábola de las 10 vírgenes. By Fabian Massa

Reflexión. El primer discurso de Pedro y la conversión de los 3.000. By Fabian Massa.