Ειρήνη και τη χαρά της χριστιανικής. By Fabian Massa.

Μετάφραση από τα ισπανικά στα ελληνικά με το Google Μεταφραστής.


Α. Εισαγωγή


        Ι. Ο σκοπός της Επιστολής προς Ρωμαίους

Ο Απόστολος Παύλος έγραψε αυτό το γράμμα, με τρεις βασικούς σκοπούς:
1) Επικοινωνήστε με τους αδελφούς του στη Ρώμη "κάποιο πνευματικό χάρισμα» (1,11). Είχε προταθεί πολλές φορές για να ταξιδέψουν στη μεγάλη πόλη, πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας που κυβερνούσε το μεγαλύτερο μέρος του «γνωστού κόσμου» (1.9-10,13, 15, 15,22 - 23)
2) Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι πιστοί πρέπει να «παρηγοριά από αμοιβαία πίστη" στο Χριστό (1,11 - 12).
3) Για να ευαγγελισμό και να διαδώσουν τη Βασιλεία του Θεού ανάμεσα στους Ρωμαίους (1:15). Paul, δεν μπορεί στιγμιαία επίσκεψη στη Ρώμη, αποφάσισε να στείλει αυτή την επιστολή.
Η επιστολή ήταν μάλλον γραμμένο γύρω στο 55, κατά τη διάρκεια της παραμονής του Παύλου στην ελληνική πόλη της Κορίνθου.


     II. Το ιστορικό

Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ήταν υπό την κυριαρχία του Νέρωνα, ο οποίος συνδέεται με την τυραννία, υπερβολή, και όλα τα είδη των ελαττωμάτων. Τον θυμούνται για μια σειρά από συστηματικές δολοφονίες, μεταξύ των οποίων και τη μητέρα του και ετεροθαλής αδελφός του Britannicus. Ήταν ένας ανηλεής διώκτης των Χριστιανών. Οι Ρωμαίοι αρχικά σύγχυση με τους Χριστιανούς "μια νέα εβραϊκή αίρεση", αλλά στη συνέχεια συνειδητοποίησε ότι ήταν μια ξεχωριστή θρησκεία από τον Ιουδαϊσμό και εντελώς διαφορετική από όλες τις άλλες θρησκείες της αυτοκρατορίας. Μόνο οι Χριστιανοί λάτρευαν τον Ιησού Χριστό και αρνήθηκε να προσκυνήσει τον αυτοκράτορα ως Κύριο της ζωής τους. Αυτό στη Ρώμη θεωρήθηκε «εσχάτη προδοσία» και τιμωρήθηκε με την ποινή του θανάτου. Έτσι, εκτός από τις διώξεις που υπέστησαν στα χέρια των ριζοσπαστικών Εβραίων θρησκευτικών ομάδων, εντάχθηκε αναλάβει η αυτοκρατορία [1].
Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να θυμόμαστε ότι οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες αυτοαποκαλούμενοι "θεούς" (Λόρδος των Λόρδων) και κατά παραγγελία για να στήσει αγάλματα του αυτοκράτορα στις διάφορες πόλεις της αυτοκρατορίας. Η υποχρέωση των πολιτών της αυτοκρατορίας ήταν να προσκυνήσουν ή τουλάχιστον γονατιστός μπροστά στα αγάλματα των αυτοκρατόρων στις πόλεις όπου συναντήθηκαν. Οι Χριστιανοί, στην αρχή ότι ο Ιησούς είναι ο μόνος Κύριος των κυρίων, και ο μόνος γιος του αληθινού Θεού, αρνήθηκε να λάβει τέτοιες συμπεριφορές. Οι Ρωμαίοι, πριν κρίνουμε τους πεποιθήσεις, αυτές οι χειρονομίες που θα τη στάση ενός πολιτικού εξέγερση εναντίον της αυτοκρατορίας, οδήγησε σε διάφορες διωγμούς κατά των χριστιανών σε αυτό το διάστημα.

Επειδή ο Χριστιανισμός ήταν παράνομη στην αυτοκρατορία, οι Χριστιανοί έπρεπε να κρυφτεί. Οι συναντήσεις τους είναι μυστικές και στη συνέχεια θα περίφημο ρωμαϊκό κατακόμβες, όπου οι χριστιανοί είχαν συνάντηση, αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες διατηρούνται οι Χριστιανοί, οι κατακόμβες ήταν το πιο χρησιμοποιείται για να κρύψει, δεδομένου ότι οι περισσότερες από τις συνεδριάσεις της λατρείας, θα κρυφά στα ίδια σπίτια των πιστών. Για να εντοπίσετε τα σύμβολα έχουν χρησιμοποιηθεί από τη ρωμαϊκή μάτια δεν ήταν εμφανής, όπως το σύμβολο των ψαριών, τα οποία προορίζονται για τους Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, Λυτρωτή.


Πού:
Εγώ, ο Ιησούς Χριστός Γ, Θ Θεού Υιός U, S Σαλβαδόρ

Υιός του Θεού, ο Ιησούς Χριστός ο Σωτήρας μας.
            Σύμβολο που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα ανάμεσά μας.
Β. Βιβλική κείμενο.

Ρωμαίους 5. Νέο Διεθνές Έκδοση (ΜΕΜΑ)

Ο Χριστός μας την Ειρήνη και για τρεις λόγους χαρά.

5 Κατά συνέπεια, από τη στιγμή που έχουν δικαιωθεί μέσα από την πίστη, έχουμε ειρήνη με τον Θεό μέσω του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. 2 Επίσης μέσω αυτού, και με την πίστη, έχουμε πρόσβαση σε αυτήν χάρη στην οποία μπορούμε τώρα να σταθεί. Και χαιρόμαστε με την ελπίδα της δόξης του Θεού. 3 Και όχι μόνο αυτό, αλλά επίσης χαιρόμαστε για βάσανά μας, γιατί γνωρίζουμε ότι ο πόνος προκαλεί αντοχή, 4 αντοχή, τη δύναμη του χαρακτήρα, τη δύναμη του χαρακτήρα, την ελπίδα. 5 Και ελπίδα δεν μας απογοητεύει, γιατί ο Θεός έχει χυθεί από την αγάπη του στις καρδιές μας από το Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε.
6 Στην πραγματικότητα, όπως ήμασταν ακόμα αβοήθητοι, την καθορισμένη ώρα, ο Χριστός πέθανε υπέρ των ασεβών. 7 Πολύ σπάνια κάποιος θα πεθάνει για έναν δίκαιο άνθρωπο, αλλά κάποιος άνθρωπος θα μπορούσε ενδεχομένως να τολμούν να πεθάνουν για ένα καλό πρόσωπο. 8 Αλλά ο Θεός έδειξε την αγάπη του για μας, γιατί ενώ εμείς ήμασταν ακόμα αμαρτωλοί, ο Χριστός πέθανε για μας.
9 Δεδομένου ότι έχουμε πλέον δικαιολογείται από το αίμα του, πόσο μάλλον, μέσω αυτού, θα πρέπει να σωθεί από την οργή του Θεού! 10 Για αν, όταν ήμασταν εχθροί του Θεού, θα ήταν να συμφιλιωθεί με τον θάνατο του Υιού του, πόσο περισσότερο, έχουν συμφιλιωθεί, θα πρέπει να σωθούμε με τη ζωή του! 11 Και όχι μόνο αυτό, αλλά εμείς χαιρόμαστε επίσης στο Θεό μέσω του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, μέσω του οποίου έχουμε λάβει τώρα τη συμφιλίωση.
Με την πίστη ότι ο Ιησούς πλήρωσε πάνω στο σταυρό για τις αμαρτίες μας, έχουμε το δικαίωμα ενώπιον του Θεού και έτσι έχουμε ειρήνη. Και χάρη σε αυτή την ειρήνη που λαμβάνουμε από καθαρή χάρη μπορούμε να έχουμε τη χαρά αυτές τις τρεις λόγους:


1. Εμείς χαιρόμαστε με την ελπίδα της δόξης του Θεού.

Ο Ρωμαίος ιστορικός Σουετώνιος (Roma 70 - 126) αναφέρει προκάλεσε ταραχές στη Ρώμη την εποχή του αυτοκράτορα Κλαύδιου, ο οποίος κυβέρνησε Ρώμη 41 - 54. "Κρέστο από ένα" που μπορεί να προσδιοριστεί με τον Ιησού Χριστό, των οποίων τα δόγματα θα έπρεπε να δοθεί στη δημοσιότητα από μετανάστες ή εβραϊκή σκλάβοι στη Ρώμη. Η πραγματικότητα των πιστών στη Ρώμη κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, σημαδεύτηκε από την ανασφάλεια, την καταπίεση, τις θρησκευτικές και πολιτικές διώξεις. Χριστιανοί θα πρέπει να διώκονται και να καταδικάζονται να πεθαίνουν Δεδομένης αυτής της ζοφερή εικόνα, γνωρίζοντας αυτή την πραγματικότητα ο Παύλος δίδαξε να εστιάσει την ελπίδα τους στη δόξα στη Βασιλεία του Θεού. Με τον τρόπο αυτό, θα έχουν την ικανοποίηση στο μυαλό σας όταν σκέφτεστε για την τύχη της αιωνιότητας του στην παρουσία του Κυρίου.

Η χαίρονται (χαίρονται, λέει ο RV60 Για τη δόξα) στην δόξα του Θεού, είναι ένα επαναλαμβανόμενο θέμα του Παύλου:

4 Χαίρε εν Κυρίω πάντοτε. Επιμένω: Χαίρε! 5 Αφήνω ευγένεια σας να είναι εμφανής σε όλους. Ο Κύριος είναι κοντά. Φιλιππησίους 4,4 - 5. ΜΕΜΑ.

Ο Χριστός είναι κοντά, τόσο γιατί έρχεται να του ζητήσει την Εκκλησία μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή (μπαίνουμε εβδομάδα 70) και είναι επίσης κοντά σε όλους όσους τον αναζητούν με ειλικρινή καρδιά.2. Επίσης, χαιρόμαστε για βάσανά μας:

Όταν το κάνουμε αυτό, συμβαίνει ένα θαύμα: Φέρνουμε στη σημερινή μας ένα μέρος από τη δόξα που θα ζήσουμε αιώνια στην παρουσία του Κυρίου. Όχι ότι τα προβλήματα πάει μακριά, αλλά εμείς μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της και ακόμα σε καλή διάθεση. Η λέξη μεταφράζεται η Αγία Γραφή αναφέρει: RV60 και πόνο (5,3) στο ελληνικό κείμενο λέει thilipis που κυριολεκτικά σημαίνει καταπίεση. Παύλος διδάσκει ότι η χριστιανική σφίξιμο που εστιάζει στον Χριστό, δεν νικήσουμε παράγει σθένος (Υπομονή): Δηλαδή, μια στάση που όχι μόνο αντιστέκεται, αλλά ξεπερνά ενεργά δοκιμή.

Πίστη στον Χριστό μας δίνει την ειρήνη μέσα στην καταιγίδα. Και αυτό παράγει ειρήνη σε μας ότι η καλοσύνη που είναι εμφανής σε όλους. Σε ένα άλλο κείμενο ο Απόστολος διδάσκει:

6 Μην να ανησυχούν για τίποτα, αλλά σε όλα, με την προσευχή και την αίτηση, υποβάλλουν τις αιτήσεις σας στο Θεό και να του δώσει χάρη. 7 Και η ειρήνη του Θεού, που ξεπερνά κάθε κατανόηση, θα διαφυλάξει τις καρδιές σας και τα μυαλά σας στον Ιησού Χριστό. Φιλιππησίους 4,6 - 7. ΜΕΜΑ.

Η καταπίεση και πολιτικές διώξεις - θρησκευτικό ισχύει σε πολλά μέρη του κόσμου, δείτε το παράδειγμα μιας τρέχουσες ειδήσεις:
Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013, η χριστιανική ιστοσελίδα Τίτλοι δημοσιεύτηκε μια σύνδεση με τον Mike Νόμου, ένας ιεραπόστολος ο οποίος πήγε στο YouTube, ένα βίντεο στο σπίτι, όπου μια ομάδα κινέζων Χριστιανών, καθιστά την παροχή μερικές από Βίβλους, η που λαμβάνονται σε απόγνωση, δάκρυα, χαρά και αγάπη. [2]
Αν και δεν αποκάλυψε το μέρος όπου η παράδοση γίνεται, ούτε δημιούργησε όπου το βίντεο θα πρέπει να είναι για λόγους ασφαλείας, αν και αυτό που βλέπετε, φαίνεται ότι η παράδοση αυτών των Βίβλους έγιναν σε μια οικογενειακή μονάδα που πιθανώς είναι διακονίας Νόμο, ο οποίος προτίμησε να παραλείπουν τις λεπτομέρειες και να τονίσει την αξία τους Βίβλους για τους Κινέζους Χριστιανούς.
Με τις προόδους στην τεχνολογία, οι χιλιάδες αντίτυπα που για κάρτες μνήμης στην Κίνα, αλλά δεν φαίνεται να αντικαταστήσει την έντυπη μορφή.
Στην ηπειρωτική Κίνα, η πώληση αντιγράφων των Γραφών απαγορεύεται από την κυβέρνηση, η οποία είναι επίσημα άθεος. Υπάρχουν αναφορές ότι πολλοί Βίβλους έχουν κατασχεθεί και πολλοί άνθρωποι έχουν συλληφθεί για την εκτέλεσή τους.
Πολλές από τις αποστολές που ασχολούνται με το επίπονο έργο της διείσδυσης πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, με αντίγραφα για τη διανομή στην υπόγεια εκκλησία, η οποία είναι ευρέως διαδεδομένη στη χώρα. Ωστόσο, αντιμετωπίζουν διώξεις της κυβέρνησης, οι Κινέζοι Χριστιανοί έχουν κάνει αντίγραφα των χειρόγραφων Βίβλους, αλλά συνήθως μόνο οι ηγέτες έχουν τα αντίγραφά τους.
Πριν από χρόνια, ο David Aikman, συγγραφέας του βιβλίου «Ο Ιησούς στο Πεκίνο», σημείωσε η δυσαρμονία της κινεζικής κυβέρνησης για την απαγόρευση της θρησκείας στη χώρα, αλλά σε τακτική βιβλιοπωλεία μπορείτε να βρείτε βιβλία για τον Βουδισμό, τον αθεϊσμό, το Ισλάμ, όπως το Κοράνι, δεν και η Αγία Γραφή.
Κινεζική αδελφοί μας βρίσκουν χαρά να έχουμε μια Αγία Γραφή, έχουν άνεση σε τρώει το ψωμί της ζωής.


           

3. Εμείς χαιρόμαστε για τον Θεό μέσω του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, μέσω του οποίου έχουμε λάβει τώρα τη συμφιλίωση.

Χάρη στο έργο του Χριστού πάνω στο Σταυρό δεν έχουμε ειρήνη με το Θεό, έχουμε συμφιλιωθεί με Αυτόν Αυτή είναι βαρυσήμαντη για εμάς, είμαστε και πάλι συμφιλιωθεί με τον Θεό και μας φέρνει πολλές ευλογίες:

        Ι. Λόγω αυτής της συμφιλίωσης, μπορούμε να προσεγγίσουμε ανατεθεί στο θρόνο της χάρης Του Εβρ. 4.16.
      II. Λόγω αυτής της συμφιλίωσης, έχουμε ειρήνη με τον Θεό μέσω του Χριστού. Eph. 2,15
    III. Λόγω αυτής της συμφιλίωσης, της φιλίας και γι 'αυτό θα είναι καλό και την αποκατάσταση μας. Job.22.21 - 23


21 "Υποβολή προς τον Θεό, την ειρήνη μαζί του παρακαλούμε,
και την ευημερία πίσω σε σας.
22 δέχεται τη διδασκαλία που ρέει από το στόμα του?
Καταγράψτε τα λόγια του στην καρδιά *!
23 Αν επιστρέψετε στον Παντοδύναμο
μακριά από το σπίτι και την κακία σας,
θα αποκατασταθεί πλήρως. Ιώβ 22,21 με 23 ΜΕΜΑ.--------------------------------------------------------------------------

[1] Η συστηματική δίωξη που έκανε Ρώμη η Εκκλησία του Χριστού άρχισε το 50 μ.Χ. και τελείωσε το 313 d. Γ. όταν νομιμοποιήθηκε (Διάταγμα του Μιλάνου) και μετατράπηκε σε «επίσημη θρησκεία της αυτοκρατορίας» από τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο "ο Μέγας».
[2] http://www.noticiacristiana.com/sociedad/persecuciones/2013/03/chinos-cristianos-reciben-con-gozo-y-lagrimas-por-primera-vez-unas-biblias-video.html

Comentarios

Entradas populares de este blog

Reflexión. La parábola de las 10 vírgenes. By Fabian Massa

NEWS. Второй зверь. By Fabian Massa.

Reflexión. El primer discurso de Pedro y la conversión de los 3.000. By Fabian Massa.