Apelul lui Dumnezeu este de a progresa. De Fabian Massa

Tradus din spaniolă în română cu Google Translator.


În ultimele zile atelier au intrat unii oameni blog din Republica Moldova. Am citit in Wikipedia că mulți din această țară sunt rumanoparlantes, asa ca aici am trimis acest mesaj într-o limbă convenabil pentru tine Sper că traducerea este lizibil (acest robot făcut de Google)
O Salutări de la tine din Argentina. Dumnezeu cere progres. Umbla în căile Lui PC aduce binecuvântarea lui Dumnezeu.

Cu respect, Fabian.


28 Dumnezeu a ales ceea ce este mic și disprețuit, și ceea ce nu este nimic, la nimic lucrurile care sunt, 29 ca să nu se laude nimeni.
Co 1.28 1-29 NIV.

Există o tendință în Biserică a interpreta greșit acest pasaj, folosind-o pentru a justifica fiind "josnic și de disprețuit" (pentru a nu depăși încă limitele sale din trecut, în ciuda faptului că a intrat în drumul mulți ani în urmă). Gândirea generală este că "cei răi, disprețuit, săraci, etc, sunt ceea ce Dumnezeu numește" în timp ce autosuperados sau auto au tendința de a respinge apelul Evangheliei.

Dar dacă citim cu atenție Biblia, vedem că atunci când Dumnezeu cheamă un om este de a lua o poziție care nu ar putea fi accesate lor și nu să rămână în viață "josnic și de disprețuit". Astfel, avem cazul lui Adam, un barbat format din țărâna pământului (nu tatăl sau mama, nici familie, nici istorie, etc ...), pe care Dumnezeu la pus în Eden să-i dea o poziție a Guvernului privind crearea tota.
Gen 12.1 În Biblie se spune ca Dumnezeu cheamă pe Avram pentru a da un scop pentru măreție:

"Ieși din țara ta, poporul tău și casa tatălui tău și vino în țara eu vă va arăta. 2 "Voi face din tine un neam mare și te voi binecuvânta, voi face un nume mare, și vei fi o binecuvântare. 3 Voi binecuvânta pe cei ce te vor binecuvânta și voi blestema pe cei ce vă blestemă, prin tine vor fi binecuvântate toate familiile pământului 
"Gen 12.1 - 3 NIV

Avram (Dumnezeu este Tatăl înălțat, sau exaltat) a fost transformată în Avraam, tatăl de multe [1]. El a fost un Uruk fermier milionar în Irak la 2200 î.Hr. dar nu pentru chemarea lui Dumnezeu (care a auzit și ascultat), viața lui nu a depășit timpul, așa cum spune Scriptura:

15 Omul, ca iarba zilele lui sunt ca o flori de flori de câmp, 16 pentru trece un vânt peste ea, și a plecat, iar locul acestuia, el își amintește nu mai mult. Psalmul 103.15-16 RV60

Dar pentru a îndeplini chemarea lui Dumnezeu, viața sa a luat o altă valoare, și ne-a lăsat o moștenire de binecuvântare, conform promisiunii Domnului: Prin tine vor fi binecuvântate toate familiile pământului "!
Pavel din Tars a fost un fariseu de poziție socială și economică foarte bună. Dar nu pentru chemarea Domnului, nici nu a avut depășit timpul. Dar el a fost un "instrument de ales [2]" în mâinile lui Dumnezeu și lucrarea lui se naște Biserica neamurilor.

Același lucru este valabil și pentru Isus, în post "Povesti de familie [3]" Isus a avut un istoric familial de suișuri și coborâșuri, și a familiei sale și a mediului social a fost foarte slabă. El a fost depășit, cu toate acestea, spune Lucas (2.52): "Și Isus creștea în înțelepciune și statură, și în favoare cu Dumnezeu și oameni" și doisprezece ani, a discutat problema Scripturii cu înțelept și medicii Legii [4]. Și Isus a dezvoltat lucrarea lui și a făcut apel oferindu-ne mântuirea sufletelor noastre.

Apelul lui Dumnezeu este de a rupe cu o istorie de eșec și ne încurajează să construiască un prezent și un viitor glorios în El

Indiferent de povestea ta, sau din trecut, nu-ți limitele. In Hristos, noi suntem făcuți o creație nouă, cele vechi au trecut, iar noi are [5]. Trebuie să-l creadă și să lucreze la ea.


_______________________

[1] http://www.bibliaonline.net/dicionario/
[2] Faptele Apostolilor 9.15
[3] SPANIOLĂ http://www.tesorosdesabiduria.com/2013/07/historias-de-familia-sobre-mateo-11-16.html
ENGLISH http://www.tesorosdesabiduria.com/2013/07/stories-family-about-matthew-11-16.html
GERMANIA http://www.tesorosdesabiduria.com/2013/07/stories-familie-uber-matthew-11-16.html
FRANCEZĂ http://www.tesorosdesabiduria.com/2013/07/histoires-de-famille-propos-de-matthew.html
RUSĂ http://www.tesorosdesabiduria.com/2013/07/11-16.html
[4] Lucas 2.46
[5] 2 ° Co 5.17

Comentarios

Entradas populares de este blog

NEWS. Второй зверь. By Fabian Massa.

Reflexión. La parábola de las 10 vírgenes. By Fabian Massa

Reflexión. El primer discurso de Pedro y la conversión de los 3.000. By Fabian Massa.