Umanismul : O scurtă poveste de Sergio Bodo .

Tradus din spaniolă în română cu Google Translator .


Este o mișcare intelectuală , patrimoniul filosofic și cultural strâns legat de Renaștere a căror origine este în secolul al XIV-lea , în Peninsula italiană ( mai ales în Florența , Roma și Veneția ), în cifre , cum ar fi Dante Alighieri , Francesco Petrarca și Giovanni Boccaccio . Studiensins expresie humanistis a fost respinsă de Coluccio Salutati a teologică și scolastic atunci când a trebuit să menționeze înclinațiile intelectuale ale prietenului său Francesco Petrarca , în acest , Humanitas a însemnat în mod corespunzător ceea ce filantropia termenul grecesc , dragostea pentru aproapele nostru , dar el termenul a fost strâns legată de litterae studiu sau literatura clasică .Unele dintre caracteristicile ideologice ale umanismului sunt :

·Antropocentrism sau vedere că omul este important inteligență valoare , superioara , la serviciul de credință care îl unește cu Creatorul . Nimeni nu are autoritate asupra mea și mai puțin religie , "Dumnezeul meu sunt eu " .
·Rațiunea umană capătă valoare supremă , omul poate realiza tot ceea ce se propune , folosind inteligența și rațiunea fără a se baza pe Dumnezeu .
· Dorința legitimă pentru faimă , glorie , prestigiu și putere (Prince , Machiavelli ) , valori păgâne care îmbunătățescom .
· Acesta este motivată daune păcat reduce om în comparație cu Dumnezeu și degradează libertatea lor și în funcție de valorile morale creștine și scolastică .
· Calvinismul văzut succesul economic ca un semn că Dumnezeu a binecuvântat pe cei care lucrează pământul .
· Pacifismul : ura pentru orice fel de război .
· Pozitivismul preoții din secolul al XIX-lea înlocuite de cei înțelepți și înțelepciunea ca bază de maturitate . Omul devine Dumnezeu însuși . Mută ​​credință de la Dumnezeu la om .
· Aristotelică logică a autorității argument medieval :
multiplică vizualizări de imprimare și discuții , îmbogățind dezbaterea intelectuala si comunicarea de idei .
· Se propune la libera interpretare a Bibliei și traducerea acestuia in graiurile ( Luther ), comparativ fi interpretate numai de către Biserica Catolică .
· Ginecopatía , laudă și respect pentru femei . De exemplu , trupul gol al unei femei în arta medievală reprezentând Eva și păcat , pentru artiști de umaniștii Renașterii reprezintă plăcerea epicurian de viață , iubire și frumusețe ( Venus ) .
· Găsirea unui spiritualității umane , interior ( devotio moderne , erasmismo ) , mai liberă și mai puțin străine directe și materiale .


Comentarios

Entradas populares de este blog

NEWS. Второй зверь. By Fabian Massa.

Reflexión. La parábola de las 10 vírgenes. By Fabian Massa

Reflexión. El primer discurso de Pedro y la conversión de los 3.000. By Fabian Massa.