Kajian . Masa Dajjal adalah berhampiran , dengan Fabian Massa.

Diterjemahkan dari Bahasa Sepanyol ke Bahasa Melayu dengan Google Translator .


Minggu 70 saham dengan kami. Masa Dajjal adalah berhampiran.


1Now , adik berkenaan kedatangan Tuhan kita Yesus Kristus dan kami sedang berkumpul kepadanya , kami meminta anda tidak kehilangan que2 resah atau bimbang dengan beberapa nubuatan, [a] tidak juga oleh mesej lisan atau bertulis kononnya kita, mereka berkata: " sekarang datang hari Tuhan "3 Tiada dia ditipu dalam apa-apa cara, sehingga hari itu tiba pemberontakan terhadap Allah [ b] dan lelaki yang jahat, [c ] sifat yang merosakkan. [d ] 4 Ini akan menentang dan akan meninggikan dirinya atas segala-galanya yang dimiliki oleh Tuhan atau disembah , supaya dia menetapkan dirinya bait Allah sebagai Tuhan .
5 Adakah anda tidak ingat itu dan memberitahu mereka tentang perkara ini apabila saya dengan anda? 6 Hartanah tahu bahawa ada sesuatu yang memegang kembali, supaya dia boleh didedahkan dalam masa yang sewajarnya. 7 Ia benar bahawa misteri * yang tidak terkawal sudah di tempat kerja, tetapi tidak semestinya diambil dari kalangan anda kini menahan . 8 Kemudian hendaklah yang Wicked akan diturunkan, yang Tuhan Yesus akan menumbangkan dengan nafas mulutnya dan memusnahkan oleh keindahan kedatangannya.
9 yang akan datang adalah selepas kerja Syaitan dengan segala macam mukjizat, tanda-tanda dan keajaiban. 10 Dengan segala keburukan yang menipu orang-orang yang kalah kerana mereka enggan untuk mengasihi kebenaran dan supaya diselamatkan. 11 Oleh itu Allah menghantar mereka khayalan yang kuat , percaya satu pembohongan. 12 Jadi semua akan mengutuk orang yang belum percaya kebenaran tetapi sukakan kejahatan.
2 Tesalonika 2,1-12


Paul mengajar bahawa tanda-tanda manifestasi Dajjal adalah dengan jelas:


      I. Pemberontakan terhadap Allah , atau Murtad Besar: Untuk meninggalkan iman , anda mesti diletakkan di atasnya, ini meninggalkan dunia dan membiarkan seluruh tempat kepada Jemaat. ( Ayat 3 ). Murtad tidak terdiri daripada penafian yang lengkap dan katakan , tetapi dalam berpusing yang benar, jadi anda tidak boleh menyelamatkan sesiapa : Tidak berpusing doktrin Bunyi hari ini? Terdapat beberapa yang memberitakan Cross dan bertaubat, ia adalah Kemakmuran, Berkat dan Miracles ! .


    II. United Jahat akan mendapat kuasa: Perkara ini jelas kepada orang-orang kafir : The kegilaan Dunia telah meningkat secara mendadak . ( Ayat 7A)


  III. Ia akan dikeluarkan yang menghalang ungkapan bebas daripada Dajjal : Ramai memahami bahawa apa yang menghalang manifestasi adalah Gereja Kristus , dan berkaitan ini kepada Keghairahan , namun ini tidak boleh dinyatakan secara meyakinkan .

 IV. Manifestasi Dajjal ditunjukkan yang pada dasarnya akan " menyamar " menurut Wahyu 13,1-4 mesti dimulakan Perintah Dunia Baru, yang akan datang sebagai penyelesaian kepada Chaos Besar [1].


   V. Dajjal akan mempunyai karisma yang hebat: Selain akan kuasa untuk melakukan tanda-tanda dan keajaiban dan mukjizat dengan ini menunjukkan dengan mudah menipu banyak. Kebanyakan gereja-gereja hari ini memberi perhatian lebih kepada mukjizat dan tanda-tanda yang Firman Tuhan, yang kurang belajar ( jisim ) mudah jatuh ke dalam penipuan. Oleh itu adalah perlu untuk memberi berat badan yang nyata kepada Doktrin Bunyi dan melepaskan semua ini neopentecostal langkah berpintal, kemakmuran dan ibadah isyarat. ( Ayat 9-10).Jadi, anda boleh mempunyai Order Baru Dunia telah memberi kebanyakan daripada syarat-syarat :


a. Satu krisis ekonomi dan kewangan antarabangsa: Terdapat satu tempat sejak tahun 2008 [2 ]

b. Kepekatan kuasa : Eropah dan telah menjadi satu blok . Bagaikan U.E. di mana binatang Laut ( Wahyu 13,1-4 ) muncul : Platform sistem yang akan menggunakan Dajjal. Tetapi di samping itu , negara-negara lain dikumpulkan dalam organisasi yang berbeza :
G20 : Kesatuan Eropah, G8 [ Amerika Syarikat, Kanada , Jepun, Jerman , United Kingdom, Itali dan Perancis dan Rusia ]. Negara-negara lain : Korea Selatan , Argentina, Australia, Brazil , China, India, Indonesia , Mexico , Arab Saudi dan Turki.


c. Permulaan The Mark of the Beast : Dari 2014 ditetapkan sebagai implantasi mandatori Verychip di Amerika Syarikat kerana Pembaharuan Sistem Kesihatan dipromosikan oleh Presiden Barak Obama. Juga dari Mei 2014 akan menjadi wajib di Kesatuan Eropah menanam bayi yang baru lahir yang mikrocip di hospital-hospital awam. Ini merupakan permulaan , masih tidak adalah cara untuk membuat tetapi akan.

d. Pemusnahan Kaabah: Pada ini terdapat dua kedudukan, yang paling menarik ialah Kuil pertama di Jerusalem akan dibina semula , supaya pembinasa keji diperkatakan oleh Daniel nabi, akan diletakkan di sana (Matius 24.15 ) Untuk memahami soalan , baca bab 1 1 Maccabees , terdapat jenis dan antitaip adalah memenuhi Matius 24.15 . Pandangan kedua ialah menobatkan keji di tengah-tengah Gereja (Kaabah adalah setiap daripada kita, Pondok Daun Roh Kudus Allah ).

Yesus berkata pokok ara belajar pengajaran yang : . Apabila cawangan beliau lagi tender, dan meletakkan sebagainya daun, kamu tahu bahawa musim panas adalah berhampiran (Matius 24.32 ).

Minggu 70 adalah kira-kira untuk memulakan , adakah kita bersedia?

_________________________________________

[ 1] Nubuatan Islam juga menyebut Chaos Besar dan kemunculan Imam Mahdi Besar (yang ditunjukkan sebagai penyelamat a) lihat: http://www.lasemana70.com/2013/11/study-el-gran-mahdi- SPANISH Islam -dan- el.html ; ENGLISH http://www.lasemana70.com/2013/11/study-great-mahdi-islamic-and-biblical.html
[2 ] Lihat http://www.lasemana70.com/2013/12/study-el-jinete-del-caballo-negro-aun.html Bahasa Sepanyol ;
ENGLISH http://www.lasemana70.com/2013/12/study-black-horse-rider-still-rides-in.html


Comentarios

Entradas populares de este blog

NEWS. Второй зверь. By Fabian Massa.

Reflexión. La parábola de las 10 vírgenes. By Fabian Massa

Reflexión. El primer discurso de Pedro y la conversión de los 3.000. By Fabian Massa.