Reflecție . Trecerea Iordanului , de Fabian Massa .

Tradus din limba spaniolă în limba română cu Google Translator .


În capitolul IV, cartea lui Iosua relatează una dintre cele mai importante repere din istoria de la intrarea lui Israel în Canaan .


Domnul a despărțit râul Iordan și poporul pas în uscat regiune semi- deșert din Moab ( Iordania modern) pe teritoriul acum cunoscut sub numele de Palestina . Există multe puncte care pot fi trase din acest eveniment : Schimbarea de teritoriu a fost asociat cu un statut diferit , de acum Israel mânca ceea ce a avut loc , Dumnezeu nu va trimite mană în fiecare zi , spune ca popor pleca fiind un " copil adoptiv " să crească " o națiune tânără ", fie în măsură să -și asume responsabilitatea bazată pe credință , fidelitate față de Dumnezeu , lucrarea și efort în unitate .

Dumnezeu le-a dat probe de putere și favoarea lui : El a deschis Iordan și apoi le-a dat o strategie pentru a lua în orașul Ierihon .

În timp ce israeliții au avut războaiele lor în trecut : în Madian ( Num 31 ) împotriva Sihon, împăratul Hesbonului, și Og, împăratul Basanului ( în Transiordania Ierihon , Deuteronom 2 și 3 , respectiv ) . Israel nu au avut " armată profesionistă ", dar barbatii intre 22 si 50 de ani au fost înarmați și pregătiți pentru război . Israel nu a avut capacitatea sau o șansă de a lupta Ierihon , a cărui ziduri "a venit la Heaven " :
În funcție de activitatea de arheologul John Garstang ( sub auspiciile Fondului Explorare Palestina , spune excavat unde ruinele Ierihonului 1930-1936 . Merit șef Garstang constă în care au urmărit evoluția istorică a orașului . el a fost primul care a dori pentru a confirma relatarea biblică a căderii zidurilor Ierihonului cu dovezile arheologice .

Într-adevăr , cercetarea sa concentrat asupra sistemului impresionant de fortificații de Ierihon , constând dintr- un zid de piatra de retinere , de aproximativ cinci metri înălțime , de un zid de aproximativ 2 metri inaltime , construit și consolidat în urmă cu o Rampart de lut , și un alt zid care înconjura orașul mai . Între cei doi pereți au existat indicii structuri sau case interne , care au fost în concordanță cu descrierea dată de casa lui Rahav ( Iosua 2:15) . O astfel de apărare ar putea fi distrus doar de o armată care a ceea ce este acum cunoscut sub numele de " ingineri de luptă " , specializate în rampe de constructii , drumuri , poduri , tunel pentru a submina pereți , devierea cursurilor de apă pentru a produce inundații etc Israel nu a avut nimic de acest lucru. Dar Dumnezeu le-a dat o strategie : Plimbare în tăcere completă o dată pe zi, în jurul întregului oraș , timp de șase zile . În a șaptea zi de cetatea de șapte ori și strigăt de la ultimul moment , împreună cu toată puterea și preoții jucat de instrumentele lor ( Iosua 6 ) .

Din punctul de vedere al strategiei de război , acesta este un nonsens adevărat . Dar din punctul de vedere al credinței , o lecție de mare :

1 . Atunci când se confruntă cu o " imposibil " Căutați mai întâi sfatul lui Dumnezeu , El este Cel care dă strategiile pe care niciodată nu reușesc .

Două . Deși obiectivul este mare și inaccesibil , să ia locul de muncă să-l țină la vedere . Da peste problema pana cand Dumnezeu va arăta la momentul potrivit , când a răsturna pe " zidurile ", astfel încât să puteți merge mai departe .

Trei . În timp pentru a fi filare dvs. țintă , să încercați să păstrați gura inchisa la orice plângere sau regret . Preferabil declara ajutorul Domnului , la momentul potrivit .

Aprilie. În mod constant laude pe Domnul , știind că la un moment dat ceea ce nu mai este imposibil .

In functie de cercetare de ziduri Garstang a căzut de la interior spre exterior . Acest lucru a fost un detaliu foarte remarcabil , pentru că zidurile orașului , atunci când acestea sunt atacate cad spre interior , nu spre exterior .

Dumnezeu este Cel care ne face câștiga bătălii . Nu renunta . Persevera în credință și rugăciune . Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă dea victoria asupra imposibil .


Comentarios

Entradas populares de este blog

NEWS. Второй зверь. By Fabian Massa.

Reflexión. La parábola de las 10 vírgenes. By Fabian Massa

Reflexión. El primer discurso de Pedro y la conversión de los 3.000. By Fabian Massa.