Відображення. Проповідувати проти викладання. За Фабіан Масса.

У перекладі з іспанської на українську перекладач з Google

Якщо ми подивимося на різних проходів в Євангеліях, ми бачимо, що в основному три типи моментів Ісуса:

1. Коли він проповідував народу

Коли Ісус зустрів натовпу, він проповідував євангельську повідомлення, запрошуючи їх покаятися і звернутися до Бога. Наприклад, ми маємо:

а. 17 з ними і стояв на рівному місці, у супроводі своїх учнів і безліч людей з усієї Юдеї та Єрусалимі та прибережної області Тиру та Сидону, які прийшли, щоб почути його і зцілитися від захворювання; 18 А ті, хто були стурбовані злих духів були sanados.19 весь народ бодай доторкнутись до Нього, для живлення вийшов з нього і вздоровляла. Люк 6.17-19 і перелюбників судить Бог. На цей раз він проповідував і міністр зцілення і звільнення.

б. 4 І коли великий натовп, і люди з міста за містом прийшла до нього, він почав промовляти став притчею 5 "вийшов сіяч сіяти зерно своє ,; і коли він сіяв, упало одне край дороги, був розтоптаний і птиці з'їли його. 6 Деякі впали на скелі, і після народження, усохло, не мало вологи. 7 інші попадали в терен, і виросло терня з ним і заглушило його. 8 І інше впало на добру землю, ріс і дали стократ "Говорячи це, гучним голосом." Той, хто має вуха слухати, нехай слухає! "Люка 8.4-8 NIV .. В уривку, який слід це проповідь, Ісус дає зрозуміти, що тільки що "введіть" Шлях буде збережений, у той час як ті, хто залишається зовні, без фруктів будуть втрачені протягом багатьох проповідей, які ви почуєте.
гр. 25 Великі натовпи пішли з ним; і перетворення, я сказав: 26 "Якщо хто приходить до Мене і не зненавидить свого батька, матір, дружину, дітей, братів, сестер і навіть своє власне життя, він не може бути Моїм учнем. 27 Той, хто свого хреста не несе і йде за Мною, не може бути Моїм учнем. 28 маючи намір побудувати вежу, не сісти першим і розраховувати вартість, чи має він, щоб закінчити його з вас ,? 29 щоб, коли покладе він основу, не міг закінчити його, усі, хто бачити не стали сміятися над ним, 30 говориться. "Ця людина почала будувати і не зміг закінчити" 31 Або який цар, Ви йдете на війну проти іншого царя, не сяде й розглянути, чи є він із десятьма тисячами зустрітися з ним, хто приходить до нього з двадцятьма тисячами? 32 Інакше, поки той ще далеко посилає делегацію і просить про мир. 33 Так, хто з вас, хто не зречеться усього, що він має, не може бути Моїм учнем. NIV Луки 14.25-33 Коли Ісус говорить. "33 Так, хто з вас не відректися від усього, що він не може бути Моїм учнем" явно робить відмінність між тими, хто завжди буде слухати і, безумовно, Вони пішли за ним.

2. Коли я брав інтерв'ю у людей за межами кола з дванадцяти

Тут я піддавати три приклади:
а. Ісус з самаритянкою, Джон 4.1-26
б. Паралізований з Bethesda Іоанна 5.1-9
гр. Ісус і син Noble, в Євангелії від Івана 4.43-53
В інтерв'ю, Ісус особисто з кожною людиною, даючи кожному з них вирішення проблеми, яка зупиняє або виконує диво, хто її потребує.

3. При навчанні учнів

Коли Ісус був один зі своїми учнями, Він не проповідував їм притчами, але вчив їх. У той час я провів у близькості з його, те, що говорив і навчав їх було дуже відрізняється від того, що він поділяє з натовпом. Можливо, найяскравішим прикладом ми бачимо в Євангелії від Марка Ісус проповідує 4.1-9 в тісто, яке прощається з "Той, хто має вуха слухати, нехай слухає!». З вірша 10 до 20 Ісус пояснює всі учні, чітко різницю в обігу у віршах 33-34:

33 З такими притчами багатьома говорив слово, так як вони можуть почути. 34 І без притчі він не говорив з ними; але його учні, він пояснив все, що в приватному порядку.

Дванадцять взяв цю модель Ісуса, проповідувати, коли натовп повідомлення порятунку, для якого вони завжди роблять упор на покаяння, і що Ісус повернеться на них. Кращим прикладом є перший виступ Петра в Діяннях 2.14 - 40 ядро ​​посланні було: "38 Покайтеся, і нехай же охриститься кожен із вас у Ім'я Ісуса Христа на відпущення гріхів -LES Петро відповів, і отримати Дар Святого Духа. 39 Дійсно, обіцянка для вас і ваших дітей, і для всіх іноземців, тобто, для всіх тих, кого Господь Бог наш назвати ".

Але коли Петро був з учнями, він не проповідував, але навчав їх, як це видно в двох своїх посланнях. Проповідь що невіруючих і навчання учням. У ранній Церкві, служба була розділена на дві частини, першу для новачків, які назвали його "оголошені" і сиквел до старих.

Ця схема досі зберігається в сучасному богослужінні, де служба ділиться на два великих моментів:

а. Заклик до «нової», де мікро повідомлення євангелізаційних дається
б. Так званий "культ"

З двох частин, перша спотворюється, в той час як Пітер покликані до покаяння, сьогодні закликав людей прийти і отримати благословення, до яких це "доступ" з коротким молитви. Покаяння і зміни способу життя, мало або нічого не говориться.

Друга частина, відповідна вченню, що апостоли дав учням, також зазнала метаморфозу негативним: У той час як Павло міркував у довжину (Діян 20,8) на "помазаник" сьогодні (особливо ХВЄ) дають проповіді чотири вірша і два матчі [1], решту часу було заповнено двох годин порожніх треків.
Послуги ранньої церкви, були моделі з синагоги, де співав гімни, псалми, але там, де вага був зроблений на викладанні Слова. Точно так само, відповідальність культу була розділена між давньої і учнів, як це було прийнято для всіх учасників забезпечення того, що дав їм Бог (Ефесян 5:19; Колосян 3:16) і навіть бере участь у читанні Святого Письма:

 16 (Ісус) прийшов у Назарет, де він виріс, і в суботу в синагогу, за своїм звичаєм. Він встав, щоб читати 17 і передав книгу пророка Ісаї. Люк 4:16 і перелюбників судить Бог

У цьому уривку ми бачимо, як він отримав можливість читати Ісуса, як і будь-який інший член його громади. Коли ми дивимося на "шоу" культів сьогодні, ми бачимо, що є трохи, щоб зробити з тим, що ми читаємо в Біблії.

Він повернувся до старого шляху, де старійшини були підготовлені, де вона відрізнялася від повідомлення, яке було дано для сторонніх, і вчити тих, всередині. Тиждень 70 ось-ось почнеться, і переважна більшість не готова.

Скарби Мудрості, тиждень 70, Фабіан Масса.

Відображення. Проповідувати проти викладання. За Фабіан Масса.

[1] http://www.tesorosdesabiduria.com/2015/07/reflexion-el-masterchef-los-canapes-y.html http://www.tesorosdesabiduria.com/2015/07/reflection-masterchef-snacks- і-sunday.html http://www.tesorosdesabiduria.com/2015/08/reflexion-cultos-de-panchos-la.html http://www.tesorosdesabiduria.com/2015/08/reflection-panchos-cults- Необхідність-to.html

Comentarios

Entradas populares de este blog

Reflexión. La parábola de las 10 vírgenes. By Fabian Massa

NEWS. Второй зверь. By Fabian Massa.

Reflexión. El primer discurso de Pedro y la conversión de los 3.000. By Fabian Massa.