+ Студија. Љубавна прича. Фабиан Масса

Преведено са шпанског на српски са Гоогле преводилац."Пре дуго, дуго времена, у некој далекој земљи и мистериозне био веома богат и моћан власник који је послао свог сина (његов главни наследник) да пронађе жену из међу женама из племена њиховог оца патријарха, који је живео у суседној земљи.Млади су почели дуго путовање, прелазећи долине и планине широм земље. Ходао много дана да испуни мандат његовог оца. На крају, он је исцрпљен од ходања, прешао Велику реку, која је поделила своју земљу својих предака.Ходао док се не постигне велики ливаду видио три велике стада оваца, пастири је потом питао да ли знају породице његовог оца још увек живи у том региону. Они су одговорили да ако, као најмлађа ћерка човека био старији пастор три стада. Када млади видео чобаница, рекао је да су рођаци и пољубио је. У том тренутку његово срце пукне са љубављу, јер сам знао да је жена његовог живота.
Коначно младић се сусрео са породицом Пастор, брзо ставио га и дао му место у кући. Месец био млад живи и ради тамо, патријарх тражио да намерава да плате за свој рад. Младић је рекао без оклевања: "Ја ћу вам послужити седам година за твоју млађу ћерку, да будеш моја жена"

Ово је истинита прича, која је испричана у Библији у Постању 28 и 29.
Ликови су:

  • Дечаков отац Исак
  • Млади Јаков
  • Патријарх преко велике реке (Еуфрата) Лабан рођака Абрахама.
  • Лепа чобаница: Рејчел ћерка Лабан.Јацоб је напустио град Вирсавеји [1], на југу Израела, у пустињи Негев, прешао све присутне територију Израела, своје северне границе са Сиријом данас. Прешао реке Еуфрата и стигли у падам Арам Нахараиим [2] територији на којој су живели Лабан (из истог племена семитске Абрахама) и где Јаков провео 20 година служења (Постанак 25:20; 28 :. 1, 2, 5-7 , 31:17, 18; 33:18; 35: 9, 26; 46:15).

То је пут од скоро 800 км Јаков се хода, процењена је путовање кроз време између 25 и 29 дана. Када је знала да је заљубљена у Рацхел, не оклевајте да за то плате седам година напорног рада. На мапи испод Вирсавеји локација и Падам Арам.
Колико сте спремни да учините за вашу другу половину?
[1] Јевр. Беер Схеба, "добро од седам" (Од седам јагањаца генерала 21:30, 31 - или "добро од заклетве" (види генерал 26: 31-33) Поставите Палестину јужно. боравишта патријарха Аврам (Ген. 21: 31-34) и Исаац (26: 23-33). Одатле, Јаков отишао у Харан (28:10) хттп://ввв.викицристиано.орг/дицционарио-библицо. / значење / Беер / је сада израелски град са највећом популацијом у пустињи Негев и главном граду јужне Дистрикта, који се налази 108 километара јужно од Тел Авива. хттпс://ес.википедиа.орг/вики/Беерсеба
[2] простор који је у великој кривини на Еуфрата (северна Месопотамији), у земљи званој Арам-Нахараиим Хебрејски: Месопотамији (Пост 24:10; Пета књига Мојсијева 23:. 4; Судије 3: 8 .. .) и Арам-Нахараим, "Арам од двеју река" (једном: Сал 60, наслов) .. Опширније: хттп://ввв.викицристиано.орг/дицционарио-библицо/сигнифицадо/арамеос-ас/; хттп://ввв.викицристиано.орг/дицционарио-библицо/сигнифицадо/падан-арам/

Јаков и Рејчел Генесис 28-29 Лове Стори.

Comentarios

Entradas populares de este blog

NEWS. Второй зверь. By Fabian Massa.

Reflexión. La parábola de las 10 vírgenes. By Fabian Massa

Reflexión. El que tenga oídos para oír, que oiga. By Fabian Massa